30/06/1403  
 
سه شنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ۲۰:۴۸ ۷۶
طبقه بندی:
  • سیاستگذاری
  • اخبار سازمان
چچ
اجرای طرح تشکیل کمیسیون مشترک دولت و سازمان در سراسر کشور

تشکیل کمیسیون مشترک دولت و سازمان

اجرای طرح تشکیل کمیسیون مشترک دولت و سازمان در سراسر کشور

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری استان مرکزی گفت: عدم شناخت صحیح مدیران دستگاه‌ها از علم فناوری اطلاعات و علاقه ‌نداشتن به استفاده از این علم باعث مغفول ماندن این علم و صنعت شده است.

به نقل از ایسنا منطقه مرکزی،

 رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان مرکزی از اجرای طرح تشکیل کمیسیون مشترک دولت و سازمان در سراسر کشور خبر داد.

عباس صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، در خصوص تأسیس کمیسیون مشترک دولت و سازمان نظام صنفی استان که به تازگی، با تولیت این سازمان و کمک استانداری آغاز به کار کرده است گفت: پیشنهاد تأسیس این کمیسیون از طرف استان مرکزی به شورای مرکزی کشور ارائه شده است.

 وی با تأکید براینکه چنین کمیسیونی برای اولین بار در کشور در استان مرکزی به عنوان پایلوت ایجاد شد افزود: مرحله اول انتخابات این کمیسیون با حضور نمایندگان استانداری مرکزی و اتاق بازرگانی اراک برگزار شد.

 صالحی از برگزاری دومین مرحله انتخابات این کمیسیون در آینده نزدیک خبر داد و افزود: دو نفر از بخش دولتی و سه نفر از بخش خصوصی(نظام صنفی استان مرکزی) به عنوان اعضای اصلی و دو نفر علی‌البدل از استانداری و سازمان در هیئت مدیره این کمیسیون حضور خواهند داشت.

 وی ایجاد فضا و فرصت ابراز و اعمال نظر برای مخاطبین بخش دولتی در حوزه IT و ایجاد گفتگوی دو سویه با ایجاد کرسی دولت و ایجاد کانون موضوعات مرتبط بخش‌های دولتی بواسطه ایجاد دبیرخانه کمیسیون که از تعقیب اهداف موازی در دیگر کمیسیون‌ها جلوگیری می‌کند را مهمترین اهداف از تشکیل این کمیسیون عنوان کرد.

 صالحی همچنین، از تشکیل دبیرخانه این کمیسیون در سازمان نظام صنفی استان خبر داد و گفت: ساماندهی فیلتراسیون پرونده‌های شکایات و بهره‌مندی از موضع مشاوره کمیسیون جهت نیل به حداقل تطابق قوانین و هدایت شکایت‌ها به سمت مسامحه و ایجاد درگاه ارتباطی و تسهیل در ارتباطات نظام صنفی رایانه‌ای با بخش دولتی را از دیگر اهداف این اقدام عنوان کرد.

 وی در پایان، از ارائه گزارش تشکیل این کمیسیون در شورای مرکزی نظام صنفی رایانه‌ای کشور خبر داد و گفت: این اقدام به عنوان یک تیتر عملیاتی به سبک و سیاق استان مرکزی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

 به گفته رئیس نظام صنفی استان مرکزی، عباس صالحی مرزیجرانی، حمیدرضا نفری و مریم فراهانی از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان و حیدری مدیرکل فناوری استانداری مرکزی به عنوان 4 نفر از اعضای اصلی هیئت مدیره کمیسیون انتخاب شده‌اند و در مرحله دوم انتخابات نفر دوم از بخش دولتی به عنوان نفر پنجم هیئت مدیره انتخاب و اعضای علی‌البدل نیز معرفی خواهند شد.

 

شهاب حیدری در همایش مشترک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان و استانداری مرکزی که به منظور تشکیل کمیسیون دولت و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برگزار شده بود، اظهار داشت: عدم توجیه صحیح مدیران بالادستی از استفاده از این علم سبب شده است که کارشناسان نتوانند زبان توجیه قدرتمندی را برای مدیران ترسیم و آنها را متقاعد به استفاده ده چندان از این علم و صنعت کنند و این علم را یک نوع سرمایه‌گذاری بدانند. وی ضمن تأکید بر عدم اعتماد مدیران سازمان‌های دولتی به برگشت‌پذیر بودن سرمایه‌گذاری در صنعت فناوری اطلاعات تصریح کرد: باید این فضا را از بین برد و مدیران به فناوری اطلاعات به چشم سرمایه‌گذاری نگاه کنند.

 حیدری با بیان اینکه فناوری اطلاعات علم مظلومی است، اظهار داشت: با ورود رایانه در ابتدا از آن به عنوان باکس استفاده شد و در نهایت که علوم دیگر بر این علم سیطره پیدا کردند به عنوان ابزار مورد استفاده واقع شد و هر جا کم و کاستی‌هایی در سازمان و بخش‌ها پیدا می‌شود آن را در حوزه فناوری اطلاعات جستجو می‌کنند.

 مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری استان مرکزی شکاف میان علوم حاضر و قدمت آنها و ضعف مدیران در برخورد با این صنعت را از جمله دلایل نگرش منفی به این صنعت عنوان کرد و گفت: راه نجات دولت و برون‌رفت دولت از تنبلی توجه به صنعت فناوری اطلاعات است و دولت به جز این نمی‌تواند هیچ راهی را انتخاب کند.

 وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران دستگاه‌ها و کارشناسان در جهت ارتقای سطح علمی آنها و تمهیدات و تکالیفی که دولت در برنامه‌های بلندمدت برای این موضوع  در نظر گرفته است، بیان داشت: باید به منظور ارتقای سطح دانش فناوری اطلاعات در دوره‌های آموزشی شرکت کنیم.

 حیدری با بیان اینکه چرخ صنعت فناوری اطلاعات در دست کارشناسان و مسئولین IT دستگاه‌هاست، افزود: هر چقدر زبان توجیه قدرتمند‌تری داشته باشیم و بودجه بهتری به این زمینه اختصاص دهیم قطعا چرخ صنعت فناوری اطلاعات در استان بهتر خواهد چرخید.

 مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری استان مرکزی گفت: این امر سبب تقویت شرکت‌ها در حوزه فناوری اطلاعات می‌شود و با بار مالی بهتر می‌توانند نسبت به جذب نیروهای بومی متخصص استان اقدام و از فرار نیروهای متخصص جلوگیری کنند.

 وی درخصوص جایگاه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان اظهار داشت:  اگر سازمان را تقویت نکنیم در نهایت دود ضعف عملکرد بر چشم همه فرو خواهد رفت و در نتیجه هم دولت متضرر خواهد شد و هم سازمان و بخش خصوصی به جایگاه خود نخواهند رسید.

 حیدری ادامه داد: عملکرد ضعیف سازمان باعث می‌شود که بخش خصوصی نسبت به انجام تعهدات و تکالیف خود در ارتباط با مردم و دولت پاسخگو نباشد.

 مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری استان مرکزی برگزاری دوره‌های آموزشی فناوری اطلاعات را از وظایفی عنوان کرد که باید با جدیت پیگری شود، گفت: این نوید را می‌دهیم که از سال آینده دوره‌های تخصصی به شکل استانی برای همه کارشناسان فناوری اطلاعات برگزار خواهد شد.

 وی از برگزاری همایش‌های مردمی با محوریت فناوری اطلاعات خبر داد و افزود: با برگزاری این همایش‌ها فرهنگ عمومی استفاده از علم فناوری اطلاعات در مردم گسترش یافته و سبب می‌شود فضای کسب و کار بخش خصوصی بهبود یافته و دیدگاه مدیران نسبت به این امر تقویت شود.

رئیس اتاق بازرگانی اراک گفت: صنعت IT می‌تواند در خروج از رکود و تورم حاکم بر کشور تأثیر‌گذار باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، محمد‌رضا جعفری در گردهمایی مشترک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان و استانداری مرکزی اظهار داشت: سرمایه‌های بنگاه‌های اقتصادی شامل پول، ماشین‌آلات و منابع انسانی است و در چند سال اخیر منابع انسانی به سرمایه‌های بنگاه‌های اقتصادی اضافه شده است.

وی افزود: اگر منابع انسانی از علم فناوری اطلاعات آگاهی نداشته باشند قطعا ارزش چندانی در بنگاه‌ها نخواهند داشت.

جعفری با بیان اینکه در رتبه‌بندی‌هایی که هر ساله در دنیا انجام می‌شود رتبه‌های بالای بنگاه‌های اقتصادی مربوط به صنعت IT می‌شود، گفت: متأسفانه در کشور ما به این امر پرداخته نشده است و هنوز این صنعت جایگاه خود را پیدا نکرده است.

رئیس اتاق بازرگانی اراک مزیت استان مرکزی را در صنعت دانسته و افزود: حجم سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی که در سنوات گذشته در این بخش انجام شده است بیانگر این امر است.

وی ادامه داد: این استان با چیزی بالغ بر سه هزار واحد صنعتی از نظر تنوع صنعتی رتبه اول را در سطح کشور دارد.

جعفری با اشاره به شرایط رکود اقتصادی حاکم بر کشور، عنوان کرد: دولت با شرایط موجود می‌توانست تقاضا را تحریک کند که با تورم حاکم بر جامعه، اولویت را بر مهار تورم گذاشت و در چنین شرایطی تحریک تقاضا مشکل است.

وی بیان داشت: ای کاش بخشی از سبد هزینه‌ای که در کشور و در این استان در راستای سرمایه‌گذاری صنعتی شکل گرفته است به صنعت IT تعلق می‌گرفت.

جعفری گفت: این استان نیاز به صنعتی دارد که هم در بخش نرم‌افزاری و هم در بخش سخت‌افزاری بتواند صنعت استان را پشتیبانی کند.

رئیس اتاق بازرگانی اراک گفت: اتاق بازرگانی اراک این آمادگی را دارد که با ارتباطی که با بخش دولتی دارد به اهداف صنف IT در استان کمک کند.

جعفری با اشاره به عدم فعالیت کمیسیون IT در چند ماه اخیر در اتاق بازرگانی اراک و ضمن دعوت از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به منظور همکاری با اتاق در جهت فعال کردن این کمیسیون اظهار داشت: اتاق این آمادگی را دارد که در سطوح مختلف در جهت کمک به صنف رایانه‌ای امکانات آموزشی را در اختیار این صنف بگذارد و در این راستا تمام هزینه‌ها را تقبل می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه اتاق بازرگانی اراک هر ساله مراسم روز صادرات را در استان برگزار می‌کند، گفت: جایگاه صنعت ITدر این زمینه خالی است، شاید بتوان در سبد صادراتی استان این صنعت را بگنجانیم.

جعفری با بیان اینکه جایگاه IT در تشکلی به نام اتاق بازرگانی خالی است، از فعالان این حوزه برای همکاری با اتاق دعوت به عمل آورد و اظهار داشت: اتاق متعلق به همه فعالان اقتصادی است.

رئیس اتاق بازرگانی اراک رونمایی از کارت هوشمند بازرگانی را همزمان با مراسم روز صادرات از جمله اتفاقات خوب اتاق در سال جاری برشمرد و گفت: امروز تمام کارت‌های بازرگانی که در اتاق صادر می‌شود به صورت کارت هوشمند است.

جعفری IT را حلقه مفقوده صنعت عنوان کرد و گفت: با کمک این صنعت می‌توان خطوط تولید را مکانیزه کرد و طبعا هنگامی که خطوط تولید مکانیزه می‌شود قیمت تمام شده محصول نیز کاهش پیدا می‌کند؛ در این زمینه انتظار می‌رود صنعت با حوزه IT استان همکاری داشته باشد.

رئیس اتاق بازرگانی اراک گفت: با هدایت بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها به سمت صنعت IT در استان، افزایش بهره‌وری صنعت تسریع می‌شود.

وی در پایان در خصوص شکل‌گیری کمیسیون دولت و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان، خاطرنشان ساخت: امیدوارم با شکل‌گیری این تشکل صنعت  ITاستان بتواند حق خود را در امر سرمایه‌گذاری بگیرد و در زمینه سخت‌افزاری بتواند در جهت توسعه صنعت استان گام بردارد.

 

منبع:
آدرس کوتاه شده: